Ald Weishoès | Stichting Sidera Theaterproducties
15906
post-template-default,single,single-post,postid-15906,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Stichting Sidera Theaterproducties

Stichting Sidera Theaterproducties

Stichting Sidera Theaterproducties is opgezet door 5 meiden die allemaal al ongeveer 10 jaar actief waren met musical in Venlo. Op dat moment was er helaas nog geen aanbod voor studenten en jongvolwassenen, alleen voor kinderen, tieners en volwassenen. Daarom hebben zij besloten om zelf een stichting op te richten, gericht op studenten en jongvolwassenen vanaf 18 jaar die wonen, werken en/of studeren in Venlo en omgeving.

 

In het eerste jaar is Sidera Theaterproducties gestart in samenwerking met VenloPartners. Deze organisatie verbindt partijen en initiatieven die Venlo via de binnenstad, evenementen en het studentenleven verder op de kaart zetten. VenloPartners heeft Sidera Theaterproducties geholpen in het eerste jaar bij het opstarten.

Op 29 september 2014 is de stap naar een zelfstandige stichting gezet en was Sidera Theaterproducties klaar om op eigen benen te staan. Omdat al veel deelnemers zijn afgestudeerd, is besloten om per september 2016 de naam te veranderen. Waar eerst de naam Studentenmusical Sidera gebruikt werd, is nu gekozen voor Sidera Theaterprodcuties, zodat de stichting kan meegroeien met haar deelnemers. Er mag gezegd worden dat Sidera Theaterproducties nu een begrip is in Venlo.

 

Kijk voor meer info op www.sideratheaterproducties.nl

Sidera heeft de vrijdagavond als haar repetitie avond.