Ald Weishoès | Koninklijke muziekvereniging Fanfare Venlo
15804
post-template-default,single,single-post,postid-15804,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Koninklijke muziekvereniging Fanfare Venlo

Koninklijke muziekvereniging Fanfare Venlo

In de eerste helft van de 19e eeuw ontstonden veel nieuwe cultuurverenigingen in Venlo: Sociëteit Turkse Harmonie (1822), later Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo, carnavalsvereniging  Jocus (1842) en in 1855 het Fanfare Gezelschap Venlo.

De nieuwe vereniging maakte een gestage groei door en behaalde in 1928 zelfs de eerste prijs op het nationale concours voor Harmonie en Fanfare korpsen. De stijgende lijn werd voortgezet tot de Tweede Wereldoorlog toen de Venlose Fanfare uit eigen beweging de activiteiten heeft gestaakt.

Na de Tweede Wereldoorlog werden de instrumenten weer opgepakt. Het eerste memorabele wapenfeit van de inmiddels 90-jarige vereniging was het optreden in het Olympisch Stadion te Amsterdam  in mei 1946 ter ere van de interland Nederland-België. Ook dichter bij huis, in Venlo, heeft de Fanfare vele kerkelijke en overheidsfeesten opgeluisterd met optredens en serenades. Bij het eeuwfeest van de Fanfare Venlo werd de vereniging zelfs ‘Koninklijk’ en heet sindsdien Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo.

Kijk voor meer informatie op www.fanfarevenlo.nl

 

De fanfare repeteert op donderdagavond.