Ald Weishoès | De Kleppers
15817
post-template-default,single,single-post,postid-15817,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

De Kleppers

De Kleppers

Mei 1958 werd “Kaegelklup De Kleppers” opgericht en blijkens het jaarverslag ter ere van het 20-jarige jubileum in 1978 kende de club nogal wat ups en downs. Leden kwamen en leden gingen, met als dieptepunt in 1968 toen er nog maar 5 kegelende leden waren. Van opheffen van de club is echter nooit sprake geweest, al was het maar vanwege de jaarlijkse kegelreizen.

In 1976 besloten de leden om een “joekskapel” op te richten en kwamen er 3 leden bij, waaronder ons erelid Wiel van Roij.  Wekelijks werd er gekegeld en gerepeteerd en na verloop van tijd volgden er vanzelf de optredens en werden ook de instrumenten meegenomen op de kegelreizen. Deze kegel- of wijnreizen zijn een apart fenomeen. De Kleppers startten aanvankelijk in Monschau en vonden na enkele omzwervingen uiteindelijk Assmannshausen, een buurtgemeente van de stad Rüdesheim am Rhein.

Kijk voor meer info op http://dekleppersvenlo.wixsite.com/de-kleppers/historie

De Kleppers repeteren op de woensdagavond.